luft

I nyeste EPI-index får Danmark har en score på 77,9 ud af 100 og klarer sig særligt godt på bæredygtigt landbrug og ren energi.

Navnet betyder Environmental Performance Index, og her har forskere fra anerkendte universiteter Yale og Columbia rangeret 180 lande på baggrund af 11 områder som for eksempel biodiversitet, vandressourcer og afbødning af klimaforandringer.
Dette indeks blev udviklet ud fra Pilot Environmental Performance Index, der først blev offentliggjort i 2002, og designet til at supplere de miljømål, der er fastsat i FN's millennium-udviklingsmål .

Trods det faktum, at Danmark er et lille land og ikke markant kan reducere den globale udledning, så tjener det som et vigtigt eksempel på, hvordan et land kan bekæmpe klimaforandringer samtidig med at bibeholde økonomisk vækst og høj levestandard, lyder det fra forskerne i rapporten.

Indeksets øvrige top udgøres af lande som Finland, Malta, Sverige og Storbritannien, mens man på indeksets sidsteplads finder Indien.
USA er blandt de absolut dårligst rangerede, og sammen med Kina, Rusland og Indien viser fremskrivninger, at de kommer til at stå for halvdelen af den globale udledning i 2050.
Indekset, som er udarbejdet af to af verdens mest anerkendte universiteter, Yale og Columbia, viser samtidig, at kun en håndfuld lande er på rette kurs for at nå klimaneutralitet i 2050.

Blaahoej biogas med koeer
Landbrug og biogas i Danmark er et godt eksempel på, at vi i Danmark rangerer højt når det gælder grøn og bæredygtig omstilling, samtidig med at landbruget via teknologiske kvantespring nedbringer anvendelsen af plantebeskyttelsesmidler for sundere fødevarer.

Gas til transport

nofoss

Samler viden og nyheder om
grøn gas til transport

Se mere her...

Annoncér

annoncer 215x100

Ram din målgruppe i
bioenergiMAGASINET

Hent medieinfo 2021 her

 

Brancheforeningen

biogasbranchen linko

Biogas Danmark arbejder for at sikre omstillingen til et fossilt uafhængigt samfund.