luft

energiens folkemoede2022

Folkemødets tema er Den grønne omstilling og fremtidens globale energilandskab og dette var agendaen for Folkemødet i Esbjerg den 15 og 16 september på torvet i Esbjerg.
Det var rig mulighed for både at debattere de nye teknologier, som f.eks. power to x, som væsentlige forudsætninger for den grønne omstilling og en fremtid for dansk og europæisk energiforsyning, vel at mærke uafhængig af russisk energi.

Der blev sat fokus på biogas processen og biogassen mange anvendelses områder samt den recirkulering af næringsstoffer til afgrøderne i form af kvælstof, fosfor og kalium, der finder sted under indlæggene og den efterfølgende debat.

- Om ikke mange år er det kun grøn gas der bruges i Danmark, og vi kan eksportere den fossile gas til andre lande. Og ikke nok med det. CO2 blev før renset fra og sendt retur til atmosfæren. Men denne kulstof kilde er alt for værdifuld til det den skal bruges som biologisk produceret CO2 til industriel gas og indgå sammen med brint i Power-to-X i metanol som fuel til shipping og tung transport, sagde en veloplagt biogas pioner.

- Der kommer hele tiden nye tiltag, og et af de næste er at omfordele fosfor så hele fødevarekædens fosfor behov dækkes med fosfor omfordelt via biogas produktionen, lød det fra lektor Jens Bo Holm-Nielsen, Aalborg Universitet Esbjerg.

Læs hele artiklen i november udgaven af bioenergiMAGASINET - bestil abonnement her...

Gas til transport

nofoss

Samler viden og nyheder om
grøn gas til transport

Se mere her...

Annoncér

annoncer 215x100

Ram din målgruppe i
bioenergiMAGASINET

Hent medieinfo 2021 her

 

Brancheforeningen

biogasbranchen linko

Biogas Danmark arbejder for at sikre omstillingen til et fossilt uafhængigt samfund.